Lyxfällan för hjärntrötta. Handlar inte om ekonomi, utan energi!

Hittade den här i en grupp på fb som jag är med i. Tyckte den va så bra att jag delar med mig av den till dom som är intresserade…

Precis som att inte alla svenska hushåll hamnar i ”Lyxfällan”, har jag en förhoppning om att inte alla hjärntrötta hamnar i ” Lyxfällan för hjärntrötta”. Nej, jag hoppas o tror att många finner sin balans mellan inkomster o utgifter även om man önskar att inkomsterna var högre. På något sätt lär man sig att leva med den lägre inkomsten o accepterar att man inte kan göra allt som man vill.

I ”Lyxfällan för hjärntrötta” skulle jag definitivt platsa in. Min historia låter ungefär så här:

Det började för ganska längesedan med att jag började nalla av mitt sparkapital. När jag tömt mina sparkonto lyckades jag på något vis övertrassera mitt lönekonto rejält. Banken sparkade givetvis bakut o krävde att jag skulle sätta in mellanskillnaden, samtidigt som jag fick avier med ränta o avgifter hemskickat. Jag stoppade inte där utan började skaffa mig kreditkort. Jag maxade beloppet på dem o använde upp alltihopa. Idag vet jag inte hur många kreditkort jag har. Inte heller här stoppade jag, utan för ett par månader sedan började jag ta ett eller flera sms-lån också varje dag.

Nu sitter jag här med skulder långt upp över öronen, utan sparande, med ett övertrasserat lönekonto, kreditkort skulder, sms-lån, obetalda avbetalningar, räntor o avgifter. I bästa fall räcker min inkomst (sova/vila) till att betala föregående dags sms-lån. I stort sett dagligen dimper det ner ett brev från inkasso (däckar) o inte alltför sällan gör kronofogden utmätningar (kraschar).

För att vara med i lyxfällan för hjärntrötta måste man skriva på en fullmakt. Längst ner på denna fullmakt står det vad jag måste göra;

*BÖRJA HUSHÅLLA MED MINA RESURSER. Om jag lyckas ladda batteriet med 15% så kan jag inte göra av med allt på en gång. I den bästa av världar behöver jag spara hälften av det till oförutsedda kändelser o planerade aktiviteter.
*SLUTA BE OM URSÄKT FÖR ATT JAG MÅR SOM JAG GÖR. Det är inte mitt fel, har aldrig varit o kommer aldrig att bli. Det är en hjärntumör som orsakat skadorna.
*FÖRLÅTA MIG SJÄLV NÄR JAG INTE ORKAR. Finns inget mer att tillägga på den punkten…

 

En kommentar till “Lyxfällan för hjärntrötta. Handlar inte om ekonomi, utan energi!”

  1. Jag och andra får hjälpa dig att komma ihåg:
    BÖRJA HUSHÅLLA MED MINA RESURSER. Om jag lyckas ladda batteriet med 15% så kan jag inte göra av med allt på en gång. I den bästa av världar behöver jag spara hälften av det till oförutsedda kändelser o planerade aktiviteter.
    *SLUTA BE OM URSÄKT FÖR ATT JAG MÅR SOM JAG GÖR. Det är inte mitt fel, har aldrig varit o kommer aldrig att bli. Det är en hjärntumör som orsakat skadorna.
    *FÖRLÅTA MIG SJÄLV NÄR JAG INTE ORKAR. Finns inget mer att tillägga på den punkten…

    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *