Är det mig det är fel på??

Man kan bli knäpp för mindre…Nu har jag rapporterat både till asbestförmedlingen och försingringskassan.

 

Mina frågor som jag skickat till arbetsförmedlingen:

Hej!

Jag har ett par frågor till dig som jag behöver ha svar på senast den 29/2. Hur ska jag rapportera så jag får pengar för praktiken? Ska jag rapportera både till arbetsförmedlingen och FK? Jag vet att ”work for you” har skickat mail till dig ang heltid/deltid och det behöver jag oxå svar på. Jag vill inte bli återbetalningsskyldig. Med hopp om snabbt svar
. Mvh Maria Stenderup

Jag ska rapportera nu och jag vet inte om jag måste rapportera till både arbetsförmedlingen och fk. Jag har ju en praktikplats som leder till arbete i maj om allt går bra.Så jag har ju inte sökt arbete under den här tiden, just för att jag har ett jobberbjudande. Så, nu till min fråga. SKA JAG RAPPORTERA TILL BÅDE ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH TILL FK?

Mvh Maria
Arbetsförmedlingens svar:

Hej Maria

Du rapporterar till både Arbetsförmedlingen (aktivitetsrapport) och FK (ansökan om aktivitetsstöd dvs pengar). Gör du inte aktivitetsrapporten före den 14.e i varje månad, går det automatiskt signal till både a-kassan och en annan enhet hos Arbetsförmedlingen. Jag eller någon annan handläggare hos Arbetsförmedlingen gör inte denna signal, den går per automatik. Först får man varning, därefter blir det avdrag på ersättning osv. I långa loppet kan man förlora rätten till ersättning under perioder som man har a-kassa eller aktivitetsstöd.

 

Med vänlig hälsning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *