Känner mig positiv

Igår va jag hos tandläkaren, jag är livrädd för tandläkaren. Tryckte i mig atarax och körde på. Gick hur bra som helst, fast jag sov i 3 timmar när jag kom hem.

Idag va jag ännu mer nervös och hade ännu mer ångest, jag visste ju inte vad som skulle hända. Jag hade tid till Danderyds sjukhus kl.10 för utvärdering om jag skulle behöva rehab från dom. Det första som händer det är att jag får vänta i 15 min, men då gick jag till den dörren där det stod läkarens namn på och frågade hur länge jag skulle vänta och att det va väldigt stressande för mig att vänta. Fick komma in på en gång och då va det 2 läkare i rummet. Läkaren som jag skulle träffa bröt väldigt mkt på tyska, så jag fick koncentrera mig. Märkte att klockan som tickade i rummet störde mig nåt otroligt, vilket jag sa oxå, så den fick lämna rummet. Sen får ena läkaren en hostattack och måste lämna rummet, kommer in efter en stund och talar om att hon är förkyld och måste lämna, men frågar om det är ok att den manliga läkaren som är ganska ny på DS tar över el om vi ska boka in en ny tid. Valet va ju redan klart för mig, jag sitter inte och åker i lite över en timme för att sen få åka hem utan att jag fått det jag kom för, typ

Nu börjar utfrågningar om mig och mitt mående, jag får även göra lite tester och sen mer frågor och sen en fysisk undersökning. Blodtrycket låg på 105/70 ganska bra för att va mig. Läkaren berättade oxå att dom brukar sätta in antidepp ganska så snart när man börjar rehab där pga depprisioner man brukar få pga allt som hänt och med tanke på att jag varit utbränd och är på väg till att bli depprimerad så kan det ju va en bra ide`att sätta in det innan det blir värre.  Fick även fylla i ett självskattningsformulär ang min psykiska hälsa.

Men innan vi avslutade så sa han att det inte är något tvivel om att jag behöver rehab innan jag kan komma ut i arbetslivet och att han måsta rådfråga läkaren som jag skulle träffat från början vilken form av rehab som skulle va bäst för mig, men att det lutar åt dagvården. Men vi får se. Jag hoppas på att det blir dagvården, det kommer bli intensivt, men jag tror att det kommer ge mig mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *