Kontrollbehov

Det har varit mycket prat om mitt kontrollbehov som har blivit extremt sen jag opererades.Jag kan inte ha kontroll på mig själv då blir alla andra drabbade, mest min sambo. Nu sista dagarna har jag verkligen försökt att inte visa hur svårt det är för mig att inte ha kontroll på nånting el någon. För jag har släppt på kontrollen, fast det är svårt. Jag kommer inte städa för att ha kontroll på vart saker och ting ligger (allas saker)  jag kommer inte kolla vart sambon är eller gör, vill han gå till grannen så behöver han inte tala om det för mig för att jag ska ha koll på vart han är. Det enda jag ska ha koll på är vart min dotter är när hon är hos mig och försöka ha koll på mig själv och mina saker.

Förra veckan då? Den gick sådär. Jag va inte redo för att göra som jag gjorde och inte få nån vila, med andra ord jag va inte redo för en normal vardag. Nu ska jag hämta min dotter i morgon men hon är ledig i 4 dagar.Sen får jag åka hem över dagen och vila, tills jag inte är så trött.

Jag trodde jag skulle kunna arbeta i början av Juni, men det svider att erkänna för sig själv att det funkar inte. Jag klarar inte det. Tog upp det med kuratorn idag, hon sa att det inte är många som klarar av att gå tillbaka så snabbt som det faktiskt är. Men det värsta är att jag känner att jag sviker, sviker mig själv, sviker min sambo, sviker min dotter. Men nu siktar jag på att bygga upp musklerna så jag snart kan börja jobba, iaf 4 timmars pass.

En positiv sak är att jag gick en halv mil igår, känns idag. Men jag ska försöka köra samma sträcka varje kväll nu. Då får jag in nån form av träning även när jag har min dotter.

Åter till dagens besök hos kuratorn. Jag håller på att falla tillbaka i dåliga vanor att tänka på att alla andra ska må bra, att alla andra ska ha det bra. Har liksom aldrig riktigt tänkt på mig själv förrän nu med hjärntumören, men eftersom jag ju bättre jag blir så tänker jag mindre o mindre på mig själv och det måste brytas utan att jag för den sakens skull ska bli kallad för egoist. Fick i uppgift till nästa vecka att skriva ner 5 saker som jag måste ändra/tänka på för att bryta ett inlärt beteende.Det är tydligen viktigt att ändra på.

Nu är sambon på väg hem och jag ska åka med han och lämna mc kläderna som han lånat, försöka va lite social. Så på med masken igen……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *